Reviews Museum Vleeshuis

Weather

26  °C

31 July 2014

Museum Vleeshuis
9.1
5 Reviews
Reviews Museum Vleeshuis
Vleeshouwersstraat 38-40, BE-2000, Antwerp

Would you like to know what other people thought of Museum Vleeshuis in Antwerp? Have a look at the reviews of Museum Vleeshuis on this page.
Museum Vleeshuis scores a 9.1 out of 10, based on 5 reviews
Would you like to know what other people thought of Museum Vleeshuis in Antwerp? Have a look at the reviews of Museum Vleeshuis on this page. You can look at 336 vacation photos van Museum Vleeshuis. 1 video have been made of Museum Vleeshuis. - - -
Please wait a moment...
Font size: A A A

There are 5 reviews of Museum Vleeshuis

9.1
5 Reviews
Appreciation
9.1
Show score and reviews from:
reviews in language: 
With partner, 2014
"Leuke ontdekking van muziek."translate
Anne
Appreciation
9.0

05/30/2014 Museum vleeshuis is ondergebracht in een oud gildehuis. Je gaat 600 jaar terug en leert er over de muziek en instrumenten en de wereld achter de muziek en dans. Met een audio guide krijg je uitleg en kan je ook muziekinstrumenten beluisteren. We wisten niet wat te verwachten maar saai is het zker niet, het is eer aanrader!

Travelling alone, 2012
"Je moet er iets van kennen"translate
Alberto
Appreciation
10.0

01/01/2012 maar toch wel een uniek gebouw en een een unieke collectie. Hopelijk wordt dit leuk museum niet opgeslorpt door de octopus MAS.

Family with older children, Febuary 2011
"Prachtige collectie muziekinstrumenten!"translate
rainbow
Appreciation
9.0

02/27/2011 Het museum Vleeshuis is ondergebracht in het gildenhuis (1501-1504) van de slagers, een schitterend voorbeeld van laat-gotische burgerlijke architectuur. Dit is geen muziekinstrumentenmuseum, maar focust specifiek op de geschiedenis van het muzikale leven in Antwerpen. Zes eeuwen muziek in Antwerpen worden er in hun context geplaatst en geïllustreerd aan de hand van archieven, prenten, maquettes, schilderijen en natuurlijk ook partituren en muziekinstrumenten.
Je kan er niet alleen genieten van het bekijken van al deze instrumenten, maar je krijgt ook de nodige apperatuur mee, zodat je ook veel van deze instrumenten kan beluisteren. Goed voor 2 verdiepingen, kijk en luisterplezier!

With partner, Febuary 2010
"Mooi laat-Gotisch gildenhuis"translate
Chris
Appreciation
8.0

09/27/2010 Het Vleeshuis ligt dichtbij de Schelde en het Steen. Dit vroegere gildenhuis is nu een museum. Het eerste Vleeshuis werd in 1250 gebouwd om er geslachte dieren te verkopen. Rond 1500 besloot de gilde van de slagers om een nieuw vleeshuis te bouwen, vlakbij de Veemarkt. Het is een laat-gotisch gebouw opgetrokken in rode baksteen en witte zandsteen. Het museum bezit een collectie metaal, ceramiek, iconografie, onderdelen van architectuur en interieur en vooral muziekinstrumenten.

Friends, August 2008
"Verrassend museum van muziekinstrumenten"translate
jan
Appreciation
8.0

09/06/2009 Klank van de stad is het motto waar het Museum Vleeshuis uit met een nieuwe opstelling en een uniek thema mee uitpakt : het muziekleven in de stad.
Men ontdekt er de klanken van de stad, van klokken in de toren, muziek in theaters en opera, in kerken, op kiosken en concertzalen, of binnenskamers. In het interieur van een heuse danszaal met een spelend dansorgel, volg je opeenvolgende dansmodes van 1800 tot nu. Wie geïnteresseerd is in oude technieken krijgt zijn gading in de reconstructie van een oude klokkengieterij en een atelier voor koperblaasinstrumentenbouw in de kelders.
Uniek is de interactieve begeleiding van de bezoeker met kleine handcomputers. In het Museum Vleeshuis
Klank van de Stad of op ontdekking door eeuwen muziek in de stad
Speciaal is de virtuele beiaard die je mag bespelen


Zoover link on your website

Click here for all Zoover widget options

Poll

On average, how many glasses of alcohol do you drink each day during your holiday?

Are you the owner?

Create a Zoover Account and manage your accommodaton, attraction, or restaurant. Click here for more information