Reviews Mausoleum of Mao Zedong

Weather

5  °C

19 December 2014

Mausoleum of Mao Zedong
6.8
8 Reviews
Reviews Mausoleum of Mao Zedong
Fuxing Men Wai, Beijing (Peking)

Would you like to know what other people thought of Mausoleum of Mao Zedong in Beijing (Peking)? Have a look at the reviews of Mausoleum of Mao Zedong on this page.
Mausoleum of Mao Zedong scores a 6.8 out of 10, based on 8 reviews
Would you like to know what other people thought of Mausoleum of Mao Zedong in Beijing (Peking)? Have a look at the reviews of Mausoleum of Mao Zedong on this page. You can look at 53 vacation photos van Mausoleum of Mao Zedong. - - -
Please wait a moment...
Font size: A A A

There are 8 reviews of Mausoleum of Mao Zedong

6.8
8 Reviews
Appreciation
6.8
Show score and reviews from:
reviews in language: 
With partner, April 2012
"Gebouwd is de stijl die je kan verwachten"translate
Rob
Appreciation
6.0

05/05/2012 De stijl van het mausoleum is zoals die van de andere gebouwen op het plein. Groots en pompeus. Mao ligt binnen opgebaard. Nog dagelijks staan de mensen in de rij om naar binnen te mogen en de grote leider te mogen aanschouwen.

With partner, December 2011
"Bijzonder"translate
Mar
Appreciation
7.0

01/17/2012 Staat vaak lange rij, maar loopt soepel door, dus laat dat je niet afschrikken. Je mag geen tas/camera mee naar binnen, die moet je in een locker opbergen aan overkant plein. Je moet paspoort (of kopie) kunnen tonen bij entree.

Group trip, 2010
"Schouwspel"translate
R.v.S.
Appreciation
7.0

12/29/2010 Midden op het plein van de hemelse vrede bevind zich het mausoleum met het opgebaarde gebalsemde lichaam van de grote Mao Zedong, te vergelijken met Stalin in Rusland.
Mao leeft nog steeds onder de bevolking gezien de drommen mensen die een bezoek brengen en daarvoor uren in de brandende zon met de paraplu in de hand langzaam naar voren schuivelen.
Toch is het indukwekkend om dat alles van een afstand te aanschouwen.

With partner, July 2010
"Mauzoleum Mao"translate
Lukasz
Appreciation
7.0

03/13/2011 Mauzoleum znajduje się na placu Niebiańskiego Spokoju. Wstęp jest darmowy jednak trzeba trzeba odstać ok godzinę przed wejściem. Nie wolno również nic wnosić do środka, zakazane są plecaki,zapalniczki,długopisy i inne przedmioty mogące zagrozić przewodniczącemu Mao.

Group trip, May 2006
"Wat een mensen"translate
Jan
Appreciation
7.0

06/23/2012 Voor het mausoleum staan lange rijen Chinezen om naar binnen te gaan. Zo lang dat wij maar niet aansluiten. Je vindt het museum op Het Plein van de Hemelse Vrede. Voor het museum staan twee grote revolutionaire standbeelden.

With partner, June 2002
"Indrukwekkend"translate
George
Appreciation
8.0

06/21/2011 Niet zozeer indrukwekkend door het gebouw, dat is niet zo bijzonder maar de ambiance, op het plein van de Hemelse vrede ligt daar de grote leider van het Chinese volk opgebaard. In je achterhoofd dan nog wetend wat er op het plein is gebeurd en dan krijg je kippenvel.

Friends, June 2002
"Duurzaam en commercieel"translate
Maurits
Appreciation
7.0

12/08/2010 Het mausoleum met Mao staat vlakbij het Plein van de Hemelse Vrede. Het gebouw is geen architectonisch hoogstandje, zo'n typisch Sovjet-beton-blok. Toch de moeite waard om even binnen te kijken. Koop een kunstbloemetje bij de entree. Binnengekomen kun je dit kunstmatige ruikertje aan de voeten van Mao neerleggen op een tafel met wieltjes eronder. Die tafel wordt volgeladen weer naar buiten gereden, zodat de bloemen weer verkocht kunnen worden aan de volgende bezoekers. Over duurzaamheid gesproken. Na het passeren van de gebalsemde Mao kom je in een ruimte, waar het haast onmogelijk is zonder souvenirs van Mao weg te komen. Een winkel vol merkwaardige souvenirs, waaronder een horloge waar Mao je vanaf de wijzerplaat toe blijft wuiven. Over commercieel gesproken. Komt dat dus zien. Wel wat yuans meenemen.

Group trip, May 1999
"Moet je gezien hebben"translate
Conny
Appreciation
7.0

05/09/2012 Op zich is dit grote bouwwerk niks bijzonders maar het feit dat je langs het gebalsemde lichaam van de Grote Roerganger loopt samen met een rij Chinesen met bloemen is toch wel bijzonder. Toen we buiten in de rij stonden zagen we dat er steeds nieuwe bloemen werden aangevoerd bij het verkoopstalletje, binnen zagen we dat de neergelegde bloemen iedere paar minuten werden weggehaald. We vermoeden dat zo de aanvoer bij de verkoopafdeling op peil wordt gehouden! Maar een bijzonder ervaring was het wel.


Zoover link on your website

Click here for all Zoover widget options

Poll

What annoys you the most on the ski slopes?

Are you the owner?

Create a Zoover Account and manage your accommodaton, attraction, or restaurant. Click here for more information