De appartementen van Landal zijn prima en erg ruim. We waren met 2 kids 12 & 16 j. Appartement met 2 slaapkamers, door slaapbank in ruime woonkamer is dit ook voor 6 personen geschikt. Netjes schoon. Helaas hadden we een klein balkon geschikt voor 4 personen, maar niet voor zes. Droogrek moesten we in de huiskamer zetten als we met 4-en op balkon zaten. Ons balkon had wel direct uitzicht op meer en haven. We hoefden maar een klein stukje te lopen naar het meer! Supermarkt Coop is ook maar paar minuten lopen.
Fietsen huren en rond het meer fietsen is leuk. Rodelbanen zijn vlakbij. Je kunt met skilift naar boomkroonpad. De meiden zijn met de glijbaan naar beneden geroetsjt. Dit ging super snel. Ze hadden wel een trainingsbroek en vest meegenomen, nadat we een reactie op zoover over schaafwonden hadden gelezen. Maar ze kregen een soort zak mee met uitleg hoe ze naar beneden moesten glijden, dus het is maar de vraag of de lange kleding nodig was geweest. Steps gehuurd op de top en naar beneden gestept. Zwembad was gratis van 10 tot 14.00u. Daarna moest je betalen. Je moest ook als je ging zwemmen in de gratis tijd eerst kaartjes betalen, maar je kreeg het geld terug bij Landalreceptie. Toen we bij het zwembad aankwamen was het vol!? Na even wachten mochten we toen er mensen weggingen toch binnen. Raar, want het was echt niet druk in het zwembad. Na tellen waren er 50 mensen in het zwembad. Gewoon chloorzwembad. (Niets gemerkt van zoutwater, zoals in een vorige reactie werd vermeld) Er is van alles te doen rondom Lipnomeer. Zie vorige reacties. Valt op dat er veel mensen met jonge kinderen zijn. Er is geen animatie voor de oudere jeugd, wel voor de kinderen tot 12 jaar.
Ga je net buiten Lipno eten, dan is het nog goedkoper. We zijn vlakbij het park gaan eten en ook één dorpje verder bij een pension. Het pension was nog goedkoper. Uiteten in Tsjechië is zo wie zo niet duur.
Let op, want je kunt in Lipno niet overal met bankcard betalen. Na het eten IN Lipno bleek dat we cash moesten betalen. Gelukkig zat er wel een pinautomaat in de buurt, maar is niet handig. We zijn ook naar het reuzengebergte geweest en daar kon je overal met bankcard betalen. Vreemd dat dit in Lipno niet zo was!