Na 5 jaar niet te hebben gedoken een dag duiken geboekt bij Blue Paradise via Yoeri, onze touroperator-vertegenwoordiger.
We werden opgehaald bij het resort door de minibus van Blue Paradise en daarna met een warm welkom, door alle crewleden (meertalig, waaronder Nederlands), aan boord gegaan van de zeer mooie boot Basyl.
Na wat papieren invullen en het klaar maken van de goede huuruitrusting een duidelijke uitleg gehad over de veiligheidsregels, de eerste duiklocatie (Fanadir North) en do’s en don’ts. De eerste duik was geweldig, heel veel moois gezien, mogelijk gemaakt door de persoonlijke begeleiding van Akram.
Na de eerste duik tijd voor ontspanning op de goede ligbedden op het bovendek. Ondanks redelijk veel wind en golfslag was het verblijf aan boord heel aangenaam. Mijn vriendin heeft zich de hele dag prima vermaakt aan boord.
Na een heel goede lunch (mijn complimenten aan de kok) naar de tweede duiklocatie (Fanous East) gevaren. Ook daar eerst een goed uitleg over de duiklocatie. En ook daar een geweldig mooie duik, deze keer met persoonlijke begeleiding van Ali.
Al met al een mooie dag. Dat vraagt om een herhaling.
En, als ik oliebollen eet zal ik er één op jouw gezondheid nemen Akram 😉
Bedankt Blue Paradise.
Met Hartelijke Groet,