Wij hebben op La Diège een week genoten van de geweldige Franse gastvrijheid van de Nederlandse eigenaren Casper en José. De camping is qua aantal plaatsen niet 'groot', maar door de grootte van het terrein is er veel ruimte. De opzet van de camping is ruim met veel schaduwplekken, maar ook volop gelegenheid om in de zon te bivakkeren.
De kinderen lagen met het warme weer met banden, luchtbedden, waterpistolen en schepnetten in La Diège, het riviertje waar de camping aan ligt, terwijl wij voor de gehuurde caravan naast de rivier in onze hangmat lagen. Ge-wel-dig!
Op deze camping heerst rust, terwijl er voldoende bedrijvigheid is. Je kunt de hele dag 'hangmatten' en relaxen, maar als je iets wilt doen, dan is er mogelijkheid genoeg. Casper en José helpen daar graag bij en werken veel samen met Franse contacten en 'adresjes'.
De buitenrit te paard in en rond het middeleeuwse Peyrusse was daar een goed voorbeeld van. Rijdend door de bergen onder begeleiding van een professioneel ruiter, geassisteerd door de dochter van Casper en José: Sterre. José bracht de club even op bestemming, alwaar een 'rit door de middeleeuwen' werd gemaakt. FANTASTISCH!
Wij hebben genoten van de BBQ op zondag. Heerlijk eten en vooral.... ontspannen. Lekker aanschuiven, gezellig kletsen bij een ondergaande zon, wat wil je nog meer?
De cijfers die wij in deze review geven, verdienen wellicht een korte toelichting. Met name 'het zwembad'. We geven een 10 voor de zwemgelegenheid: de rivier. Heerlijk vermaak voor jong en oud. Het is niet zo groot dat je van rotsen af kunt duiken, maar wel heerlijk ter verkoeling en ter vermaak.
Het sanitair gebouw is niet hypermodern, maar wel super verzorgd, schoon en douches met heet (te mengen) water.
In feite vinden we deze camping ongekend goed, voor een zeer betaalbare prijs!
Een toffe camping waar we zeker willen terugkomen!
Casper, José, Sterre & Thorsten: bedankt!