Bij aankomst in Todtmoos proef je meteen de sfeer van het Zwarte Woud: de prachtige, groene omgeving en de typische boerderijen die het gebied kenmerkt. Meteen een vakantiegevoel!
Het hotel is wat oubollig, maar de kamers zijn OK. Niet groot, maar het oogt schoon. De badkamer was prima, redelijk ruim en met een douchecabine. De handdoeken werden iedere dag verschoond (wij legden het op de grond) en de badkamer iedere dag gereinigd. Het bedlinnen werd echter 7 dagen niet verschoond. We hadden geen balkon en ook een minibar is niet aanwezig. De matrassen waren prima, we hebben goed geslapen.
Het eten was wat wisselend. Wij verbleven op basis van halfpension. Men kan kiezen uit 4 gerechten van de ' Tageskarte'. Daarbij kan er een keuze gemaakt worden uit 2 soepen. Het dessert kan niet gekozen worden. Wij hebben alle dagen in het hotel gegeten en we hebben 5x goed gegeten, maar 2x was het erg droog en zout. Ontbijt was OK, genoeg keuze in brood, beleg, ontbijtgranen en een eitje. Wel zorgen dat je op tijd bent, anders is er al veel op.
Over het algemeen was het personeel vriendelijk op een enkeling na.
De prijs/kwaliteit verhouding is prima, de ligging is goed als je met de auto bent. Het OV is aanwezig, maar qua dienstregeling niet ideaal. Wij zijn wel met de trein naar Bazel geweest, dit was vanuit Zell im Wiesental goed te doen (15 min vanaf Todtmoos). Verder hebben we geen gebruik gemaakt van de Konuskaart die we bij het hotel kregen. Supermarkt zit op ongeveer 10 min. lopen van het hotel.
Tips in de omgeving zijn:
Todtnau: de watervallen en de rodelbaan (coaster)
Feldberg: op het hoogste punt kun je bij goed weer de Alpen zien!
Freiburg: leuk centrum om te shoppen en cultuur te snuiven
St. Blasien: cultuursnuiven, prachtig dorpje en mooie kerk
Titisee: leuk toeristisch dorpje en een mooi meer waar je kunt watersporten