Met veel verwachting de Bataviawef bezocht.
Moet eerst door een winkel "schoenen en kleding" centrum met mensen die van verveling niet weten waar zij die dag anders moeten doorbrengen.
Aangekomen bij de Bataviawerf. Een geraamte van de bouw waar het mos groeit, waar de triestigheid van af druipt. Een paar, met alle respect, simpele mensen die in een soort klederdracht rondlopen. Een meisje van 15, 16 jaar die probeert uit te leggen hoe zeilen worden gemaakt, een vrijwilliger die mij niets kan vertellen.
Hoewel er een paar "deskundigen" rondlopen komt het op mij over als een vervallen pretpark(je). De bouw van het schip wordt niet verder afgemaakt uit geld gebrek en de paar enthousiastelingen die er nog zijn, hebben zo iets van, "het zal mijn tijd wel duren maar voor mij hoeft het niet meer! Van de zo gedreven uitstraling van Willem Vos periode vind ik niets meer terug. Met alle respect voor de vrijwilligers die nog de moeite nemen om er nog wat van te maken, voor mij niet meer. Als ik kijk naar Engeland waar de "Cutty Sark", na totaal afgebrand te zijn, in no time weer helemaal ligt te pronken, is hier de geschiedenis van ons land, als zee varende natie, toch wel heel erg pover.